۱۹ خرداد ۱۴۰۱، ۱۱:۰۲

مهر گزارش می‌دهد؛

۲۰ ساختمان ناایمن و بدون پایان کار در قزوین دارای سکنه هستند

۲۰ ساختمان ناایمن و بدون پایان کار در قزوین دارای سکنه هستند

قزوین – ۲۰ ساختمان ناامن و بدون پایان کار در قزوین در حالی دارای سکنه هستند که هر لحظه امکان بروز حادثه در این سازه ها وجود دارد.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: تعداد بالای حوادث طبیعی و در برخی موقع غیر طبیعی در کشور نشان از حادثه خیز بودن ایران دارد و این بدین معنا است که مقاوم سازی ساختمان باید به طور جدی در دستور کار قرار بگیرد.

این در حالی است که استان قزوین نیز بر روی ۳۰ تا ۳۵ گسل قرار گرفته که نزدیک به ۸ گسل از این تعداد، فعال و خطرناک هستند.

وجود گسل در جنوب استان قزوین و همچنین بویین زهرا که به وقوع دو زلزله بزرگ در این استان نیز منجر شده اهمیت این گسل‌ها را بیش از پیش کرده و باعث خواهد شد تا موضوع ایمن سازی ساختمان‌ها که به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های امروز مردم تبدیل شده جدی گرفته شود.

این در حالی است که هر روز بر تعداد برج‌های سر به فلک کشیده در استان قزوین نیز افزوده می‌شود و با توجه به تراکم جمعیتی استان قزوین نیاز است ایمن سازی و رعایت مقررات ملی ساختمان در اجرای پروژه‌های ساختمانی مورد توجه قرار بگیرد.

لزوم شناسایی ساختمان‌های نا ایمن در قزوین

حادثه تلخ پلاسکو و متروپل دغدغه ایمن سازی ساختمان‌ها را در فضای کشور به یک دغدغه عمومی تبدیل کرد و در همین راستا بود که محمدمهدی اعلایی استاندار قزوین ۱۰ خرداد ماه در جلسه شورای پدافند غیرعامل استان قزوین با تاکید بر لزوم شناسایی ساختمان‌های نا ایمن در استان قزوین، عدم نظارت و بی برنامگی را عامل اصلی وقوع حوادثی همچون متروپل دانسته بود.

استاندار قزوین از مدیران استان در حوزه‌های مرتبط خواسته بود تا هرچه سریع‌تر نسبت به شناسایی این ساختمان‌ها در سطح استان اقدام کنند.

۲۰ ساختمان ناایمن و بدون پایان کار در قزوین دارای سکنه هستند

۷۰ سازه نا ایمن در قزوین وجود دارد

این دستور استاندار زمانی حساس‌تر می‌شود که محسن اسماعیلی مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری قزوین در جمع خبرنگاران استان قزوین از وجود ۷۰ سازه نا ایمن در سطح استان قزوین خبر می‌دهد.

اسماعیلی همچنین در نکته‌ای مهم از فعالیت تعدادی از این ساختمان‌های ناایمن در قزوین بدون پایان کار خبر می‌دهد و تاکید می‌کند: متناسب با شناسایی‌هایی که انجام شده اقدامات پیشگیرانه و اصلاحی مختلفی صورت گرفته و این اقدامات تا رسیدن به نتیجه مطلوب پیگیری خواهد شد.

مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری قزوین همچنین بیان کرد: نظارت بر پروژه‌های استان قزوین بر عهده ناظران نظام مهندسی ساختمان بعنوان بازوان نظارتی شهرداری قرار دارد و اداره کل راه و شهرسازی وظیفه نظارت عالیه و استانداری هم نقش حاکمیتی را ایفا می‌نماید و در صورت بروز هرگونه مشکل و آسیب در ساختمان‌ها، کلیه سطوح مذکور باید پاسخگو باشند.

۲۰ ساختمان ناایمن و بدون پایان کار در قزوین دارای سکنه هستند

ماجرا از آنجایی تلخ و خطرناک می‌شود که امیر کلهر رئیس سازمان نظام مهندسی قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار می‌کند: حدود ۲۰ پروژه بدون پایان کار در قزوین وجود دارد که هم اکنون در آن سکنه حضور داشته و فعال هستند.

وی تاکید کرد: منکر ساختمان ناایمن در استان قزوین نیستیم اما شرایط این ساختمان‌ها در استان به گونه‌ای نیست که در حالت عادی شاهد وقوع حوادثی همچون متروپل باشیم.

کلهر اظهار کرد: احتمال تکرار ماجرای متروپل در استان قزوین بسیار ناچیز است ولی احتمال وقوع مخاطرات دیگر از جمله آسانسورها، ایمنی و حوادث حین کار در استان وجود دارد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ادامه داد: بخشی از مخاطرات به ساخت و ساز و بخش دیگر به عدم آگاهی ارتباط دارد به این معنا که زمانی که ما دستگاهی را در ساختمان مستقر می‌کنیم لازم است مانند خودرو به صورت مستمر معاینات فنی آن را رصد و تمدید شود.

این مسئول تصریح کرد: مبحث ۲۲ مقررات ساختمان منوط به این داستان است که مدیران ساختمان سالانه ساختمان خود را مورد ارزیابی و بازنگری قرار دهند.

کلهر اجرای قوانین را یکی از مهمترین راه‌های کاهش حوادث ساختمانی دانسته و تاکید کرد: واحد کنترل نظام مهندسی به صورت مستمر در مکاتبه با شهرداری و دادستانی ساختمان‌های نا ایمن را معرفی کرده و خواستار توقف ساخت و یا استفاده از این ساختمان‌ها و در نهایت رسیدگی به آنها را داشته است.

وی با بیان اینکه متولی صدور حکم توقف یا عدم توقف پروژه به عهده شهرداری است، بیان کرد: در حال حاضر ۷۰ ساختمان نا ایمن در استان قزوین وجود دارند که ۲۰ مورد از آنها بدون پایان کار دارای سکنه و در حال فعالیت هستند.

۲۰ ساختمان ناایمن و بدون پایان کار در قزوین دارای سکنه هستند

مشخصات ساختمان‌های نا ایمن به دستگاه‌های نظارتی اعلام شده است

رئیس سازمان نظام مهندسی با بیان اینکه اسامی این واحدهای خطرناک به دادستانی هم اعلام شده است، تصریح کرد: اگر مجریان قانون به خوبی نسبت به اجرای قوانین اقدام کرده و نسبت به قانون تبعیت داشته باشند طبیعتاً شاهد بروز مشکلات در استان قزوین نخواهیم بود.

وی در پایان گفت: اگر ما در جایگاه نظام مهندسی، دادستانی و شهرداری به مقابله با متخلفین بپردازیم و عمداً یا سهواً از تخلف متخلفین چشم پوشی نکنیم هیچ حادثه متروپلی در هیچ کجا رخ نخواهد داد.

بدون شک جبران حادثه هزینه‌هایی بسیار بالاتر از پیشگیری دارد. وجود ۷۰ ساختمان نا ایمن در قزوین که از قضا ۲۰ مورد از آن بدون پایان کار دارای سکنه هستند بمب ساعتی است که می‌تواند در هنگام بروز خطر استان و کشور را با چالش‌های بزرگی روبرو کند.

ورود قاطع دستگاه‌های نظارتی و متولی می‌تواند نقش مهمی در رفع معضلات و کاهش آسیب‌های این ساختمان‌ها داشته باشد و این انتظار نیز وجود دارد که حوادثی همچون پلاسکو و متروپل درسی بزرگ برای ما باشند.

کد خبر 5510111

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha